Overzicht alle acties

Retour Noordkaap

Het werk van een bushpiloot valt onder de noemer extremen. Afzien, Moeilijke begaanbare plaatsen en vliegstrips etc. Met Retour Noordkaap hopen wij met 4x4's naar de noordkaap te rijden tijdens de koudste periode van het jaar, 21 Februari hopen we te vertrekken. Wij hopen de rit te rijden om geld op te halen voor Familie van Weele. Om de rit zo uitdagend mogelijk te maken hebben we besloten om de 2 weken dat we op pad zijn te slapen in een daktent en dus ook zelf de maaltijden klaar te maken buiten. Dat word wel een serieuze uitdaging als de temperaturen kunnen zakken naar de -30 en je 800 kilometer gemiddeld per dag moet rijden in donker en met spekgladde wegen.

Deze actie is aangemaakt door Stijn Bruinooge , voor Joop en Rianda van Weele

Steun en deel deze pagina met je vrienden en familie!

In februari 2022 start een groep van 4 mannen aan een bizarre tocht naar de Noordkaap. Met 2 terreinwagens zullen zij heuvels, bergen, rivieren en sneeuw trotseren. Het doel van deze ongeveer 8800 km durende uitputtingsslag naar de rand van het poolgebied? Geld inzamelen voor MAF, een organisatie die met vliegtuigen elke dag de extreme gebieden ter wereld bereikbaar maakt voor hulp.

Ook de bushvliegtuigen van MAF trotseren de ruige natuur, van de jungles van de amazone tot de mangroven van Tanzania. Medicijnen, artsen, hulpverleners en middelen worden gebracht naar de meest afgelegen delen van de wereld. De extreme omstandigheden van de tocht met de terreinwagens en de uitdagingen die onderweg doorstaan worden zijn sterk te vergelijken met het vervoer over land in de gebieden waar MAF werkt.

Dit is geen gewone autorit, dit is een uitputtingsslag van kilometers ploegen door sneeuw. De korte dagen in het noorden maken dat de auto's veel in het donker hun weg moeten vinden. Uitrusting zoals kettingzagen, bijlen en scheppen zal helpen de doorgang voor de auto's vrij te maken van sneeuw en ijs.

Het bizarre plan voor deze tocht-der-tochten ontstond tijdens een kerstborrel van binnenvaartschippers in Werkendam. Al snel groeide de groep uit en werden plannen concreet. De diverse groep van deelnemers zijn volledig op elkaar aangewezen tijdens de tocht en zullen al hun kracht nodig hebben om de 2 speciaal uitgeruste wagens richting het noorderlicht te manoeuvreren.

Met uw hulp kan deze tocht het verschil maken voor mensen in de meest afgelegen gebieden van de wereld. Met het geld dat opgehaald wordt kunnen de vliegtuigen van MAF hen helpen. Met welk bedrag kunt u MAF steunen? Kijk op deze pagina voor informatie over het gezin die we met deze tocht ondersteunen. https://www.maf.nl/over-ons/uitgezonden-stafleden/vanweele/

Met deze actie steun je:

Internationale staf

Internationale staf